1/03/2013

2012 Yılının En Popülerleri

     2013'ün ilk günlerinden herkese merhaba! :) Öncelikle hepinize mutlu yıllar diliyorum, umarım 2013'te hayalinizde ne varsa gerçek olur. 2012 bir çoğumuz ve aslında tüm dünya için gerçekten zor ve uzun bir yıl oldu ama neyse ki geride bıraktık. Elbette ki yıl içinde akılda kalan, popülerliğini koruyan ve korumaya devam edecek bir çok şey var. Ben de sizinle 2012 yılının en popüler trendlerini paylaşıp, hem göz gezdirin hem de şöyle bir  hatırlayın istiyorum.






1. PEPLUM
Bu yıl neredeyse herkesin bir parça peplum kıyafeti vardı. Aslında çok riskli bir kıyafet ama görünümünün güzelliğine ve süslü duruşunun cazibesine kapılıp etek, elbise ya da bluz olarak aldık bir çoğumuz. Ben en çok, ne kadar basenleri geniş gösterse de, eteklerde seviyorum. Düz renk bile olsa ofiste ya da toplantılarda hem daha havalı hem de daha gösterişli duruyor. Bluzlar ve elbiseler de en zor anlarımız olan "ne giysem?" derdinden kurtarıyor aslında bizi. 





2. DERİ TAYT
Tayt modasından pek fazla hoşlanmasam da, 2012'nin en muhteşem trendiydi deri görünümlü taytlar. Bacakları düzgün olan olmayanlar da, rahatlıktan mıdır moda olduğundan mıdır bilinmez, penye taytlar giyerek göz zevkimizi yeterince bozmuşlardı. Neyse ki deri taytlar hem bu çirkin görüntüyü bir nebze olsun hafifletti, hem de rock chic görünümüyle benim de gönlümü fethetti. Üzerine giyilen neredeyse her türlü kıyafeti çok iyi gösteren bu taytlar 2012'nin en ön popülerlerinden biriydi. Biz onları çok sevdik ve yaşasın ki gelecek yıl da moda olmaya devam edecek.




3. YAKA KOLYE
Peter Pan tarzından yola çıkılarak tasarlanan bu yaka kolyeler; dümdüz t-shirtleri, kazakları, elbiseleri bir anda daha havalı yaptı. Neredeyse herkeste bu yakaları görmek mümkün artık. Ben henüz çirkin duranını ya da yakışmayanını görmedim. Louis Vuitton öncülüğünde popülerliğini artıran yaka kolyeler 2012'nin vazgeçilmezleri arasındaydı.





4. MILITARY
Süslü kızlarımızın uygulamakta ısrarcı olup rezil ettiği, ama maskülen stiller arasında en havalı duran bu akım; 2012 yılının gözdeleri arasındaydı. Olayı biraz abartıp ortalıkta postallarla gezen arkadaşlar da olmuyor değil. Uygulaması zor ama tarzınıza uyarladığınızda giydiğiniz her parçayla gayet şık görünebilirsiniz.





5. HAYVAN DESENİ
Akla ilk gelen leopar olsa da kaplan, zebra, yılan ve timsah gibi vahşi hayvanların deseni kıyafetlerimizin olmazsa olmazıydı. Military modasıyla da uyumlu hayvan desenleri moda dünyasının vazgeçemediği akımlardan. Açık konuşmak gerekirse bu tarz kıyafetlerin içinde insan kendini daha feminen hissediyor.  2012'de olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da bol bol görmeye devam edeceğiz.






6. TANGERINE TANGO 
Pantone tarafından 2012 yılının rengi seçilen "oranj" diye tabir ettiğimiz bu renk; hem göz alıcı, hem pozitif enerji verici hem de yılın rengi seçilmesi sebebiyle moda sektörü de dahil bir çok alanda kullanıldı. Renklerin verdiği enerjiye inanıyorum, bu yüzden güne pozitif başlamak için dolabınızda bu renk herhangi bir parça mutlaka bulundurun.





7. ÇİÇEK DESENLİ PANTOLON 
Bu yıl çiçek desenli pantolonu olmayan yok denecek kadar azdır sanırım. Çiçekli kıyafetler vintage modasıyla hayatımıza tekrar büyük bir giriş yapmıştı zaten. Çiçek desenli pantolonlar da bu akımın biraz daha modernleşmiş hali aslında. Bu akım bir adım daha ileri gidip taytlara da yansıdı. Herkeste var diye hemen soğumayın, basic parçalarla kombinlendiğinde farklı ve hoş bir tarz oluyor.




8. CLUTCH
Gece çıkarken kullanmaya alışkın olduğumuz clutchları artık günlük hayatta, her yerde kullanmaya başladık. Çünkü hem daha sportifleştiler hem de biraz daha büyüdüler ve günlük kullanıma elverişli hale geldiler. Her mağaza da her tarzda bulabileceğimiz clutchlar 2012'de en favori parçalardan bir diğeriydi.


2012'nin en popüler parçaları bence bunlardı. 2013 modasının sinyalleri verilse de yeni süpriz parçalar, modeller çıkabilir diye düşünüyorum. Umarım 2013 her anlamda çok çok çok daha güzel, verimli ve sağlıklı geçer. Mutlu Yıllar! :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Thanks for your comments.