10/13/2014

Z. by ZEYNEP DEVOOGHT İLKBAHAR / YAZ 2015 KOLEKSİYONU MBFWI


Z. by Zeynep Devooght, İlkbahar/Yaz 2015 koleksiyonunda kadınların günlük hayatlarında kullandıkları kıyafetleri farklı kalıplarla yenileyip, güncel trendler ile birleştirerek kullanıyor.Siyah ve beyazın çeşitli tonlarının hakim olduğu koleksiyon ipek, pamuk ve keten gibi doğal liflerden yapılmış kumaşlarla kullanıcısının yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. Elde boyama teknikleri ile koleksiyonda yer alan her parçanın benzersiz olması sağlanırken, yazılı baskılar kişinin beden farkındalığını keskinleştirmeyi amaçlıyor.


Markanın imzası niteliğinde olan piercing metal detaylar bu koleksiyonda da kendini gösteriyor. Bazı parçalarda neredeyse hiç dikiş bulunmazken birleştirme noktaları piercing ile yapılmıştır. Piercinglerin çıkarılabilir olması, parçaların isteğe göre farklı şekillerde tekrar deneyimlenebilmesini sağlıyor.


Z. by Zeynep Devooght İlkbahar/Yaz 2015 koleksiyonundaki 30 farklı parça beklenmedik kıyafet kombinasyonlarıyla, yazılı olmayan giyim kurallarını sorgular nitelikte. Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamındaki şovda sade renklerdeki koleksiyonu çarpıcı makyaj detaylarıyla M.A.C. Cosmetics tamamladı.

Zeynep Devooght Hakkında:Zeynep Devooght, -Universitaet fuer angewandte Kunst- Güzel Sanatlar Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü’ne Christian Dior'un baş tasarımcısı Raf Simons tarafından seçildi ve 2007 yılında mezun oldu. 2009 yılında Avusturya Kültür Bakanlığı’ndan aldığı destek ile Belçika, Antwerp'e gitti. Orada 1900 ile 1960 yılları arası savaş dönemi kıyafetleri üzerine geniş kapsamlı bir araştırmaya dahil oldu. Belçika ve Hollanda'da müzelere giderek yüzlerce yıllık elbiseler üzerinde çalışma fırsatı elde etti. Ardından Viyana'ya geri döndü ve Viyana Moda Haftası kapsamında kendi markasının ilk defilesini gerçekleştirdi. Zeynep Devooght’un kendi markası Z. by Zeynep Devooght çekici olanı sorguluyor, sınıflandırılmaktan kaçınıyor. Alışılmışın dışında teknikler üreterek, kullanıcının farkındalığı ve yaratıcılığı için bir alan açıyor. Markanın önemli anahtar kelimeleri; yalın, zarif ve rahat.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Thanks for your comments.